De deelnemers aan de Curaçao Tennis Legends schitterden tijdens Grand Slams, wonnen ATP-titels en stonden in de top 10 van de wereldranglijst. Tijdens de Curaçao Tennis Legends laten ze zien hun kunsten (en fratsen) nog niet verleerd te zijn.

Programma Curaçao Tennis Legends 2019

De Curaçao Tennis Legends vinden dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 december. Naast de wedstrijden bij Santa Barbara Beach & Golf Resort in Nieuwpoort hebben de legends een vol programma met onder meer clinics voor de lokale jeugd en een tennis masterclass en golftoernooi voor sponsoren en VIP’s. Natuurlijk zijn de legends daarnaast ook vaste gasten tijdens de afterparty’s.

 

Maandag 9 december - Avond: Tennisclinic bij tennisvereniging Curaçao Sports Club (CSC), in samenwerking met tennisvereniging Mundo Nobo
Dinsdag 10 december - Avond: Tennisclinic bij tennisvereniging Racing Club Curaçao (RSC)
Donderdag 12 december - Ochtend: Scholenclinic bij tennisvereniging Curaçao Sports Club (CSC)
- Avond: Tennis Pro-Am voor sponsors en VIPs
- Avond: Sponsor diner
Vrijdag 13 december - Avond: Curaçao Tennis Legends 2019 dag 1
Zaterdag 14 december - Ochtend: Golfdag bij Old Quarry Golf Course Curaçao voor sponsors en VIPs
- Avond: Curacao Tennis Legends 2019 dag 2

 

 

 

De eerste deelnemer van de Curaçao Tennis Legends is niemand minder dan Mats Wilander. De Zweed domineerde in de jaren ’80 samen met John McEnroe, Ivan Lendl en Boris Becker door maar liefst zeven keer een Grand Slam te winnen. Wilander was zowel drie keer de beste op de Australian Open als Roland Garros, ook won hij een keer de US Open. Daarnaast prijken er onder meer drie Davis Cups en meerdere ATP-titels op zijn naam en was hij lange tijd nummer één van de wereldranglijst.

 

 

Curaçao Tennis Legends kan niet zonder Henri Leconte en Henri Leconte kan niet zonder Curaçao Tennis Legends. De Fransman die in zijn carrière negen toernooien op zijn naam schreef en in 1988 de finale bereikte op Roland Garros komt voor het derde jaar op rij naar Curaçao. Leconte staat tijdens de Curaçao Tennis Legends 2019 oog in oog met Mats Wilander, tegen wie hij de finale van Roland Garros verloor. Neemt Leconte na ruim dertig jaar eindelijk revanche of is de Zweed opnieuw te sterk voor publiekslieveling Leconte?

 

 

Als titelverdediger kan Sjeng Schalken uiteraard niet ontbreken tijdens de Curaçao Tennis Legends 2019. De Nederlandse tennistopper won in zijn carrière negen ATP titels, haalde in 2002 de halve finale op de US Open en maakte in 2001 onderdeel uit van het succesvolle Nederlandse Davis Cup-team dat door zeges op Spanje en Duitsland de halve finale haalde – waarin de latere winnaar Frankrijk slechts nipt te sterk bleek (2-3). Schalken haalde bovendien drie keer op rij de laatste acht op Wimbledon (2002, 2003, 2004).

 

 

Xavier Malisse gold jarenlang als de ‘bad boy’ van het mondiale tennis. Het vernielen van tennisrackets, beledigingen aan het adres van de umprie en een schorsing van een jaar vanwege het missen van een dopingcontrole bezorgden hem een slechte naam. Dat de Belg ook fantastisch kon tennissen bewees hij in 2002 toen hij de halve finale van Wimbledon haalde. In 2004 schreef Malisse, samen met dubbelspelpartner Olivier Rochus, tennisgeschiedenis door als eerste Belgische tennissers ooit een grandslamtoernooi te winnen.